Ημερολόγιο

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο της από μέρους μου ενημέρωσης ,ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των Γονέων στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, και κατόπιν εγκρίσεως δαπάνης για την αντικατάσταση των πινάκων κιμωλίας με πίνακες μαρκαδόρου , ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση και πλέον από 10/01/11 η διδασκαλία θα γίνεται με τους νέους πίνακες.
Παράλληλα και μέσα στο ποσό της ήδη εγκεκριμένης δαπάνης(χωρίς επιπλέον κόστος),το σχολείο προμηθεύτηκε και 2 πλήρη συστήματα διάδρασης(προτζέκτορες και βραχίονες),δίνοντας την δυνατότητα διδασκαλίας σε άλλες δυο αίθουσες,και μάλιστα λόγο φορητότητας των συστημάτων να τοποθετούνται όπου αυτό είναι αναγκαίο.
Η παραπάνω δαπάνη δεν επιβάρυνε καθόλου τους γονείς είτε άμεσα (εισφορά) είτε έμμεσα (μέσω ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ).
Έτσι πλέον το 10 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ πέραν του υφιστάμενου διαδραστικού πίνακα στην αίθουσα διδασκαλίας της ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (όπου η διδασκαλία γίνεται εξολοκλήρου με διάδραση),εξοπλίζεται και η αίθουσα των υπολογιστών έτσι ώστε και η διδασκαλία της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ να γίνεται με τον ίδιο τρόπο,καθώς και όποιος άλλος από το διδακτικό προσωπικό χρειασθεί να παρουσιάσει ή και να διδάξει μέσω του συστήματος διαδρασης σε οποιαδήποτε αίθουσα,να είναι εφικτό.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την προμήθεια 10 φορητών υπολογιστών προς χρήση των διδασκόντων ,καθιστούν το ΣΧΟΛΕΙΟ μας από τα ποιο σύγχρονα και πρωτοπόρα στην υλικοτεχνική υποδομή για την αξιοποίηση στην διδασκαλία των ηλεκτρονικών μέσων.
Τέλος γίνεται προσπάθεια προμήθειας εγκεκριμένου ελευθέρου ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού,το οποίο να μπορέσει να προσφερθεί στους δασκάλους για την διευκόλυνση της εκπαίδευσης των παιδιών μας , καθώς και (εφόσον παραστεί ανάγκη) εκπαίδευση των διδασκόντων στην χρήση των συστημάτων διαδρασης.
Κλείνω θέλοντας να τονίσω μέσω του βήματος αυτού (που μου προσφέρθηκε η δυνατότητα σύνταξης άρθρων),την παρότρυνση όλων μας σε όλες τις δραστηριότητες που διενεργούνται μέσω του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ,καθώς και την στήριξη των δραστηριοτήτων μέσω των εισφορών των μελών (άλλωστε αυτή είναι η κύρια πηγή εσόδων του συλλόγου).
Ως γονέας θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. για την εθελοντική εργασία και χρόνο που ξοδεύουν για την αναβάθμιση των συνθηκών και ποιότητας λειτουργίας του σχολείου,καθώς και όλους τους εθελοντές γονείς που συνδράμουν υποστηρικτικά σε όλες τις εκδηλώσεις

Υ.Γ.Τα εύσημα για την δημιουργία και συντήρηση του blog στον ΗΛΙΑ.

2 σχόλια:

  1. Μιχάλη καλώς όρισες στην παρέα. Η εξέλιξη αυτή, τουλάχιστον για εμένα, είναι σπουδαία. Σχετικά με την προμήθεια λογισμικού ίσως θα μπορούσα να φανώ χρήσιμος, εφόσον υπάρξει ανάγκη. Κάτι που ίσως επίσης χρειαστεί είναι βοήθεια σε τεχνικά θέματα που απασχολούν τους δασκάλους σχετικά με τη χρήση των υπολογιστών ή του λογισμικού. Είμαι στη διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από αναγκαστική αποχή από το INTERNET και τις παροχές του (λόγο τεχνικών προβλημάτων 15 ημερών!) ,επανέρχομαι.
    Ηλία θα χρειασθούμε ένα συντονισμό κινήσεων για δύο κατευθύνσεις.
    Η μία αφορά την εκπ/ση του διδακτικού προσωπικού ώστε να γίνεται το μάθημα αξιοποιώντας πλέον την υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει ,και η άλλη αφορά την συγκέντρωση εκπαιδευτικού λογισμικού σε κάποιο δικτυακό χώρο ,έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο από τούς μαθητές/γονείς/δασκάλους , και να λειτουργεί επικουρικά των μαθημάτων.
    Αν υπάρχουν και άλλοι γονείς με χρόνο/διάθεση/γνώσεις/και ιδέες που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση ,θα μπορούσαμε να κλείσουμε κάποια συνάντηση ώστε να το υλοποιήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.