Ημερολόγιο

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, η αυλή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, μετατράπηκε σε αυλή αλληλεγγύης, δημιουργίας  και προσφοράς.
Για άλλη μια φορά , δάσκαλοι, μαθητές και γονείς συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο και με τη βοήθεια της ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης R.O.A.D.S. προετοιμάσαμε το γεύμα  της ημέρας για ανθρώπους που έχουν … κάνει σπίτι τους …. τους δρόμους της Αθήνας.

Τα υλικά για την παρασκευή του γεύματος ήταν προσφορά των γονέων του σχολείου μας.       
Ο εξοπλισμός, σκεύη, πετρογκάζ, υλικά συσκευασίας διατέθηκαν από την ομάδα αλληλεγγύης  R.O.A.D.S.

Μικροί και μεγάλοι, γονείς και δάσκαλοι, σύμμαχοι όλοι, με απόλυτη συνεργασία, δουλέψαμε και προετοιμάσαμε όλα τα υλικά, για να μπουν στη φωτιά.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες, είχαν και φέτος πολλή δουλειά. Έπρεπε να διακοσμήσουν τα καπάκια από τα σκαφάκια μεταφοράς του φαγητού.   Ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση τους και με το παραπάνω, με περισσή δημιουργικότητα και φαντασία….


Και φυσικά δεν έλειψαν οι συζητήσεις γύρω από τη μαρμίτα… στοιχείο απαραίτητο σε μια ζωντανή κοινωνία που βιώνει την καθημερινότητα μέσα από τη συλλογική δράση.

Το τελικό αποτέλεσμα … 150 μερίδες φαγητό, έτοιμο για διανομή.
Ίσως όμως το πιο σημαντικό, για όλους, μικρούς και μεγάλους, να είναι το μάθημα της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Φεύγοντας αργά το μεσημέρι από το προαύλιο του σχολείου, παρά τη κούραση, νοιώθαμε όλοι πολύ καλύτερα, γιατί προσφέροντας στους άλλου, προσφέρεις στον εαυτό σου!! 
“Το να βοηθάς τους συνανθρώπους σου είναι ωραίο, αλλά μόνο όταν γίνεται με χαρά, με όλη σου την καρδιά και με ελεύθερο πνεύμα.”

Περλ Μπακ, 1892-1973, Αμερικανίδα συγγραφέας, Νόμπελ 1938




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.