Ημερολόγιο

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, η παρουσία της κας Μαίρης Χιόνη, Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ά Αθήνας και ειδικής σε θέματα σεξουαλικής αγωγής.
Συζητήσαμε για  θέματα που μας απασχολούν, σχετικά με τα φύλα και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Αναγνωρίσαμε πόσα πολλά πράγματα αγνοούμε, προβληματιστήκαμε και μας δημιουργήθηκαν νέα ερωτήματα.
Η κα Χιόνη μάς έδωσε την ευκαιρία να συνδεθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας & τα παιδιά μας.
Έδωσε ακόμα την ευκαιρία να συνδεθούμε Εκπαιδευτικοί & Γονείς του σχολείου μας & να νιώσουμε ότι μαζί προσπαθούμε για την αντιμετώπιση ζητημάτων που όλους μάς δυσκολεύουν.
Στο σημείο αυτό, χρειάζεται να τονίσουμε την εξαιρετική παρουσία και συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων, τον οποίο εκπροσώπησαν η Διευθύντρια, κα Ε. Καραγιάννη, η Υποδιευθύντρια, κα Μ. Συμεωνίδου & η Υπεύθυνη Τμήματος Ένταξης, κα Β. Γιάννου. Τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους. Όπως ευχαριστούμε και όλους τους γονείς, οι οποίοι αν και δεν ήμασταν πολλοί, συμμετείχαμε με την καρδιά μας και μάθαμε πολύ σημαντικά πράγματα. Παραφράζοντας την κα Χιόνη “κάναμε μια μικρή ρωγμή...”
Για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ρωγμές, που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας, οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τις Γέφυρες μεταξύ Εκπαιδευτικών & Γονέων, ώστε μαζί να φτιάξουμε ανοιχτές, ασφαλείς κοινότητες, μέσα στις οποίες θα ανθίζουν όλα τα παιδιά!!!
Και χρειαζόμαστε και ανθρώπους οι οποίοι είναι καταρτισμένοι και με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.
Μαίρη, ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.