Ημερολόγιο

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ράδιο αρβύλα ή μήπως όχι...

Τις τελευταίες μέρες έχει κυκλοφορήσει μια φήμη σχετικά με κάποια δραστηριότητα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς, η οποία λαμβάνει χώρα στο σχολείο μας. Μαζί με τη φήμη αυτή έχει αναφερθεί και προβληματική καθαριότητα στους χώρους του σχολείου και ειδικότερα στις τουαλέτες. Επειδή ακριβώς πρόκειται για φήμη, καλό είναι, όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, συγκεκριμένο και έγκυρο να το καταθέσει εδώ για καλύτερη πληροφόρηση όλων μας.

Προσωπικά έχω ήδη κάνει κάποιες κινήσεις για να μάθω τι συμβαίνει και θα μοιραστώ με όλους όποια πληροφορία λάβω. Ο λόγος που κάνω τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι για να το μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και σε καμία περίπτωση για να αντιδράσω από τη στιγμή που η πληροφόρηση μου είναι ακόμα ελλιπής. Προσωπικά πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (υπάρχει κάποιο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας) μας αναβαθμίζουν ως κοινωνία, με την προϋπόθεση όμως ότι τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν προκύπτουν προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Μόνο εφόσον υπάρξει θέμα νομιμότητας ή διατάραξης της ομαλής λειτουργίας, υπάρχει και ουσιαστικός λόγος αντίδρασης.

Τονίζω ξανά ότι τα παραπάνω είναι η προσωπική μου θεώρηση αλλά σας καλώ όχι μόνο να καταθέσετε σχετικές πληροφορίες αλλά να καταθέσετε και την δικής άποψη για το θέμα. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν πλέον δίπλα μας και εμείς πρέπει να ζήσουμε μαζί τους. Το σημαντικότερο είναι να μάθουμε και τα παιδιά μας να ζουν στην κοινωνία αυτή και να διεκδικούν το σωστό με σθένος αλλά χωρίς υστερία και προκατάληψη.

2 σχόλια:

  1. Προς αποφυγή εντυπώσεων (θετικών ή αρνητικών) μπορώ να σας βεβαιώσω με πλήρη συναίσθηση αυτού,ότι (κακώς/καλώς) δεν έχει γίνει καμία κίνηση για εκπαίδευση αλλοδαπών στο χώρο του σχολείου μας ,ούτε υπήρξε ποτέ σχετική ενημέρωση/αίτηση.
    Η βεβαίωση απορρέει και από την φυσική μου παρουσία στο σχολείο σε ώρες μη διδασκαλίας
    Θα παρακαλούσα δε όλοι μας να προστατεύσουμε το σχολείο μας από " φήμες " τέτοιου ή και άλλων ειδών κάνοντας την οποιαδήποτε καταγγελία επώνυμη και τεκμηριώνοντας την.
    Τέλος θα ήθελα να θίξω και το θέμα της εκπροσώπησης των γονέων το οποίο και βάση νόμου,αλλά και κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών,καθιστά υπεύθυνο σώμα τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.Ως εκ τούτου πιστεύω ότι πριν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία του καθενός μας ,χρήζει ενημέρωσης πρώτα ο σύλλογος ,και αν μετά την δραστηριοποίηση του δεν υπάρξει αποτέλεσμα ,τότε η πρωτοβουλία έχει την άμεση αποδοχή.
    Πιστεύω ότι η συλλογική πίεση για λύση θεμάτων ,είναι πιο αποτελεσματική και καλύπτει και όσους δεν θα ήθελαν να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητα τους για τα εν λόγω θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας το κείμενο δεν μπόρεσα να καταλάβω τελικά ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα. Γιατί αν είναι τελικά οι βρόμικες τουαλέτες και η καθαριότητα στους χώρους του σχολείου, γιατί να συσχετιστεί με τη συγκεκριμένη "φήμη" όταν εδώ και πολύ καιρό γίνονται μαθήματα με πρωτοβουλία του Δήμου και μπαινοβγαίνει κόσμος τα απογεύματα;
    Σε κάθε περίπτωση δεν έχει να κάνει με την "ομαλή λειτουργία του σχολείου" γιατί χρησιμοποιείται μόνο ο χώρος του -εκτός των ωρών λειτουργίας του.
    Επομένως το πρόβλημα θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ: η καθαριότητα των χώρων του σχολείου ώστε τα πρωινά να είναι κατάλληλος για την υποδοχή των παιδιών και προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε ήδη κινηθεί ως συλλογικός φορέας προσπαθώντας να φέρουμε δημοτικό υπάλληλο για να καθαρίζει τα απογεύματα.
    Όποιος λοιπόν μπορεί να βοηθήσει ενεργά για να πετύχουμε τελικά το στόχο μας αυτό, ας επικοινωνήσει με τα μέλη του Δ.Σ. για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας.
    Τα υπόλοιπα είναι φημολογίες που δεν τιμούν κανέναν και ειδικά όταν τρέφονται από αμφιλεγόμενες πληροφορίες και κίνητρα. Θέλω να πω ότι δεν περιμένουμε να "δούμε" σκιές αλλοδαπών για να αφυπνιστούν οι άμυνές μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι τουαλέτες είναι βρόμικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.