Ημερολόγιο

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Η εκ' νέου ανάρτησή μου δυστυχώς δεν είναι έτοιμη να σας δώσει νέα στοιχεία.Υπάρχουν μεν,αλλά πρέπει να καθυστερήσουν λίγο μέχρι να δώσουν ολοκληρωμένη εικόνα.Είναι σε εξέλιξη κάποιες συναντήσεις για άντληση στοιχείων και μεγάλη προσπάθεια για εξασφάλιση πόρων έτσι ώστε αν μη τι άλλο το Σχολείο μας (και όχι μόνο) ,να μην εκπέσει του επιπέδου,αλλά και της λειτουργικότητας που έχει.
Η ανάγκη νέας παρέμβασης- ανάρτησης έγκειται σαν σχόλιο στην ανάρτηση του Μιχάλη του Σεϊτανίδη.Η προσφορά του (ίσως και χωρίς να το καταλάβει),πιθανά να δώσει λύση σε πολλά από τα προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε για όλα τα Σχολεία του Αμαρουσίου την επερχόμενη Σχολική χρονιά (δυστυχώς δεν μπορώ ακόμα να αναφερθώ με λεπτομέρειες,ούτε στον ίδιο,αλλά επιφυλάσσομαι).
Την μεγαλύτερη όμως προσφορά την δίνει με τον λιτό ,αλλά μεστό λόγο του.Τόσα πολλά μηνύματα σε τόσες λίγες γραμμές!
Ειδικότερα από αυτά που εισπράττω είναι τα εξής:
1.Η παιδεία δεν ξεκινά και σταματά στα πρόσωπα.Δεν υπάρχει πρόοδος πίσω από εγωισμούς και ματαιοδοξίες.Η συνέχεια ΤΗΣ οφείλεται στα λιθαράκια που προσθέτουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ (παρόντες και απόντες).
2.Τα πέντε λεπτά χρόνου που μπορεί κάποιος να διαθέσει από το δυσβάσταχτο της καθημερινότητας (ακόμα και για να ενημερωθεί),μπορεί να μην αλλάζει τον ΚΟΣΜΟ,αλλά αθροιζόμενο με των υπολοίπων,ΜΠΟΡΕΙ.
3."Επομένως η αξιοπρεπής διαβίωση των παιδιών μας στο σχολείο περνάει σε μεγάλο βαθμό και από τα δικά μας χέρια."Είναι μεγάλη υπόθεση να ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ(?) ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ στις σημερινές συγκυρίες,αλλά το όραμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των παιδιών μας δεν μας αφήνει περιθώρια πάρα να παλεύουμε.
4."Πάντως ας έχουμε κατανόηση για αυτούς που δεν μπορούν να συμμετέχουν ενεργά (σε αυτούς περιλαμβάνω και τον εαυτό μου), και ας μένουν στην εφεδρεία μέχρι να έρθει η κατάλληλη ευκαιρία."
Να είσαι σίγουρος Μιχάλη ότι όλοι μας νιώθουμε σαν μια οικογένεια,και η κατανόηση αλλήλων είναι δεδομένη.Όπως δεδομένη θα είναι και η "γκρίνια" αφύπνισης προς τα μέλη της οικογένειας.
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσους μου δίνουν δύναμη να προσφέρω το χρόνο μου,και μου έδειξαν τον τρόπο δράσης απέναντι στο θηρίο της Δημόσιας γραφειοκρατίας και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.