Ημερολόγιο

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Θεατρική Παράσταση


Την  Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η τσάντα μένει στο σχολείο, κι εμείς πάμε θέατρο!!!



Αγαπητοί γονείς,
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, θέλοντας να αξιοποιήσει το Σαββατοκύριακο χωρίς διάβασμα, διοργανώνει για τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης:

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει»
στο θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα» (Πλατεία ΗΣΑΠ, Νέο Φάληρο). Ώρα παράστασης 15:00 έως 16:40. Η παράσταση απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του  Δημοτικού.
Η γενική είσοδος για παιδιά και για ενήλικες είναι 6 ευρώ. Η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.
  • Το κόστος για τη μεταφορά όλων των μαθητών θα καλυφθεί από το ταμείο του συλλόγου.  
  • Το κόστος για τη μεταφορά του συνοδού πού είναι ταμειακώς εντάξει, επίσης θα καλυφθεί από το ταμείο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
  • Το κόστος για τη μεταφορά δεύτερου συνοδού ή παιδιού που δεν ανήκει στο σχολείο ή συνοδού που δεν έχει τακτοποιήσει τη συνδρομή του είναι 3 ευρώ.

Η αναχώρηση από το σχολείο θα γίνει στις 13.30 και η αναχώρηση από το θέατρο στις 17:00.

 Όσοι από τους μαθητές επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα πρέπει να συμπληρώσουν την δήλωση συμμετοχής που θα βρουν στο επισυναπτόμενο έντυπο και αφού την τοποθετήσουν μέσα σε κλειστό φάκελο μαζί με τα χρήματα, να την ρίξουν στο γραμματοκιβώτιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου (που βρίσκεται δίπλα στο κυλικείο) μέχρι και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.
Μετά την 16η Φεβρουαρίου 2018 καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή.
Σε περίπτωση που η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης ακυρωθεί, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα ειδοποιηθούν μέσω τηλεφώνου. 

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι  του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda ,είναι  μία εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία η οποία λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν.
H Κενγκά μια ετοιμόγεννη γλαρίνα μεταναστεύει σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση…μεσοπέλαγα, λερώνει τα φτερά της  σε μια πετρελαιοκηλίδα. Ετοιμοθάνατη, καταφέρνει να φτάσει στην πλησιέστερη στεριά κι εκεί, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού που μένει ο (μαύρος και χοντρός) γάτος Ζορμπάς, λίγο πριν ξεψυχήσει, του ζητάει να της υποσχεθεί να μη φάει το αυγό, που όπου να ‘ναι θα γεννήσει, να το … κλωσήσει κι όταν έρθει η ώρα, να μάθει το γλαρόνι να … πετάει. Ο Ζορμπάς δίνει το λόγο της τιμής του και … μπαίνει σε μπελάδες. Οι εχθροί πολλοί. Στο τέλος  ο Ζορμπάς αναγκάζεται να σπάσει τον όρκο των ζώων και να μιλήσει … ανθρώπινα, ζητώντας βοήθεια από έναν ποιητή. Αφού μόνο οι ποιητές μπορούν ακόμη να βοηθήσουν ένα πλάσμα να «πετάξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.