Ημερολόγιο

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Γιορτή σκακιού


Το Σάββατο 21/5 στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται γιορτή σκακιού στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Σε εμένα η ενημέρωση έφτασε από το δάσκαλο του σκακιού, τον κ. Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, ο οποίος έχει και κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διπλός. Πρώτα να δοθεί μια ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μάθουν για τη συγκεκριμένη δράση, να φέρουν τα παιδιά τους σε επαφή με το σκάκι (και γιατί όχι να έρθουν και οι ίδιοι σε επαφή) και να έχουν την ευκαιρία να παίξουν μια-δυο γρήγορες παρτίδες επί τόπου.
Ο δεύτερος λόγος και εξίσου σημαντικός (αν όχι σημαντικότερος έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα) είναι να δουν οι αρμόδιοι στο δήμο Αμαρουσίου ότι υπάρχει "ρεύμα" και ζήτηση για το σκάκι. Με τον τρόπο αυτό και με δεδομένη την ανάμειξη του Καλλικράτη θα υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα το πρόγραμμα να συνεχίσει και την ερχόμενη χρονιά και γιατί όχι να ενισχυθεί περαιτέρω. Η ανάμειξη του Καλλικράτη έγκειται στο γεγονός ότι γίνεται αναθεώρηση και επαναπροσδιορισμός της χρήσης χώρων που σήμερα διατίθενται από το δήμο για το σκάκι αλλά και αναθεώρηση των κονδυλίων και της διάθεσή αυτών.
Το σχολείο μας έχει ισχυρή παρουσία καθώς στο παρακείμενο κτίριο της οδού Σαράφη λειτουργούν 2 τμήματα κάθε Σάββατο και η προσέλευση είναι σημαντική, περίπου 30 παιδιά συνολικά. Ας προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια. Μια βόλτα στην πλατεία αρκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.