Ημερολόγιο

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μετά το γλέντι...

Τελικά η συνέλευση έγινε! Εκπροσωπήθηκαν περίπου 55 μαθητές και όλοι όσοι ήρθαν φάνηκαν ανήσυχοι για τις εξελίξεις και πρόθυμοι να συμβάλουν με την παρουσία και το έργο τους σε κάθε ανάγκη. Είναι πραγματικά κρίμα όμως, η εξαιρετική δουλειά, τόσο του συλλόγου (ο οποίος παρουσίασε το έργο του), όσο και των εκπροσώπων μας στη σχολική επιτροπή, να φτάνει σε τόσους λίγους, τη στιγμή μάλιστα που αφορά όλους μας.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει ανάρτηση όλων των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση και τα οποία αφορούν στη λειτουργία του σχολείου από εδώ και στο εξής. Μιλάμε για θέματα ηλεκτροδότησης, θέρμανσης, καθαριότητας και ασφάλειας. Είναι κάποιο από αυτά ασήμαντο; Το σχολείο μας, όπως και πολλά άλλα (αν όχι όλα), κινδυνεύει να στερηθεί όλα τα παραπάνω. Το γιατί θα το καταλάβει όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει όσα θα αναρτήσει ο εκπρόσωπος της σχολικής επιτροπής, που είναι και ο ειδικότερος.
Επίτηδες μέχρι στιγμής, αναφέρομαι στη σχολική επιτροπή σε τρίτο πρόσωπο. Σας λέω λοιπόν ότι η επιτροπή δεν είναι φάντασμα, απρόσιτο και τρομακτικό. Έχει πρόσωπο και όνομα. Το πρόσωπο είναι το δικό μας ή μάλλον καλύτερα των παιδιών μας. Το όνομα, καθαρά για διαδικαστικούς και μόνο λόγους, είναι του Μιχάλη του Μπικάκη. Αύριο όμως μπορεί να είναι κάποιο άλλο, όπως ήταν και μέχρι πριν λίγο καιρό. Ο Μιχάλης (και όλοι οι υπόλοιποι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και απλοί γονείς) αφιερώνουν τεράστιο προσωπικό χρόνο και προσπάθεια. Μήπως είναι αργόσχολοι; Μήπως προσδοκούν κάποιο πολιτικό ή οικονομικό όφελος; Απερίφραστα ΟΧΙ. Πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο και πρώτα από όλα με τη συμμετοχή και την εγρήγορσή μας.
Δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια θιγμένοι και αδικημένοι από όσα συμβαίνουν και την ίδια στιγμή να την έχουμε αράξει και να ξυρίζουμε χελώνες. Φέτος ήταν μια χρονιά που η συνεργασία συλλόγου γονέων και διδασκόντων δούλεψε πολύ καλά. Αυτό είναι η καλύτερη βάση για το μέλλον. Μην αφήνετε την καλοκαιρινή χαλαρότητα και την βαριά καθημερινότητα να σας αποσπά. Πρόκειται για τα παιδιά μας.
Τα όσα ειπώθηκαν, καταγράφηκαν από δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι παρέστησαν στη συνέλευση. Όλα τα θέματα θα έχουν συνέχεια. Μην περιμένετε από κανέναν να σας ενημερώσει με το ζόρι. Ψάξτε στις τσάντες των παιδιών, ρωτήστε τα, ρωτήστε φίλους και άλλους γονείς, ρωτήστε το σύλλογο γονέων, ρωτήστε όλους όσους έχουν κοινοποιήσει τα στοιχεία τους στο διαδίκτυο. Φτάνει η μασημένη τροφή. Ξυπνήστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.