Ημερολόγιο

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τα σχολικά μαγειρέματα

 Την Κυριακή 5 Μαρτίου, η αυλή του σχολείου μας δεν είχε τη συνηθισμένη Κυριακάτικη εικόνα. 
Από νωρίς το πρωί, γονείς, μαθητές,  δάσκαλοι με τη βοήθεια της ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης R.O.A.D.S. προετοίμασαν το γεύμα της ημέρας για άστεγους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.
Τα υλικά για την παρασκευή του γεύματος, ήταν προσφορά των γονέων του σχολείου μας.       

Ο εξοπλισμός, σκεύη, πετρογκάζ, υλικά συσκευασίας διατέθηκαν από την ομάδα αλληλεγγύης  R.O.A.D.S.
Η δουλειά, ομαδική.
Σε απόλυτη αρμονία, μικροί και μεγάλοι, γνωστοί και άγνωστοι, δάσκαλοι και γονείς δουλέψαμε, άλλοι στον πάγκο και άλλοι στα παγκάκια της αυλής,  για να προετοιμάσουμε τα υλικά, να μπουν στη φωτιά. 

Όση ώρα η φωτιά έκανε το δικό της έργο........ 
......εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, προβληματισμούς και ανησυχίες ενώ οι μικροί μας καλλιτέχνες διακόσμησαν με ιδιαίτερη φροντίδα τα καπάκια από τα σκαφάκια μεταφοράς του φαγητού.   
Τελευταίο στάδιο ....….. η συσκευασία. 300 μερίδες φαγητό συσκευάστηκε και με τη συνδρομή των ROADS μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας για διανομή. 

Όλοι εμείς, που βρεθήκαμε την Κυριακή το πρωί στο σχολείο, και συμμετείχαμε στη δράση του συλλόγου μας , βιώσαμε ένα μάθημα ζωής, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ζήσαμε τη χαρά της αυτοοργάνωσης και της σύνδεσης μέσα από την παραγωγή και το μοίρασμα ενός κοινού έργου. 
Δάσκαλοι, οι άνθρωποι που έχουν κάνει τρόπο ζωής τους, την προσφορά, την αλληλεγγύη και την εθελοντική δράση.
Νοιώσαμε ότι  φροντίζοντας τους άλλους, φροντίζουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, την κοινότητα, την κοινωνία, το μέλλον μας. 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ      ΚΟΣΜΟ, ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.