Ημερολόγιο

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Κυριακάτική μας βόλτα στις 7/05/2017 στην Αρχαία Αγορά. Μαθητές και γονείς βρήκαμε ξανά την ευκαιρία να γίνουμε μια ωραία παρέα. Ξεκινήσαμε από το σχολείο με  πούλμαν και φτάσαμε μέχρι το Θησείο όπου περπατήσαμε όλοι μαζί μέχρι την Αρχαία Αγορά. 
Εκεί συναντήσαμε τις μουσειοπαιδαγωγούς μας, και αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες βάσει της ηλικίας των παιδιών ξεκινήσαμε την περιήγηση στο χώρο. 
Περπατήσαμε ανάμεσα στα μνημεία, το Ναό του Ηφαίστου και φυσικά τη Στοά του Αττάλου και το Μουσείο. 
Αναβιώσαμε αρχαία ομαδικά παιχνίδια όπως η Ακινητίνδα γνωστό σε όλους και ως «Αγαλματάκια» και το Κολλαβίζειν ή αλλιώς Μπίζ!! Μάθαμε πως τα παιδιά στην Αρχαία Αθήνα έπαιζαν τυφλόμυγα, όπως κι εμείς, την έλεγαν όμως " Χαλκή Μυία" και όπως ήταν φυσικό ταξιδέψαμε πολλά πολλά χρόνια πριν.
Αφού ολοκληρώσαμε τη βόλτα μας στην Αρχαία Αγορά και έχοντας 2 ώρες στη διάθεση μας, χωριστήκαμε σε μικρότερες παρέες έτσι ώστε να μπορούμε να περιηγηθούμε στο Μοναστηράκι και στο Θησείο και να απολαύσουμε το κέντρο…όπως ο καθένας ήθελε. 
Χωρίς καμιά αμφιβολία, μικροί και μεγάλοι μάθαμε όμορφες λεπτομέρειες για την ιστορία της Αρχαίας Αγοράς. 
Ο καθένας από μας έφυγε από τον χώρο κρατώντας αυτά που του έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Άλλος την κληρωτίδα και τον τρόπο εκλογής των Βουλευτών, άλλος τα όστρακα εξωστρακισμού, άλλος τα αρχαία νομίσματα, άλλος τα κτερίσματα μα πάνω απ’ όλα απολαύσαμε μια ωραία Κυριακάτικη βόλτα στην Αθήνα. 
 Το αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την εκδρομή, αλλά και οι όμορφες εντυπώσεις που μας άφησε, δίνει το έναυσμα και την αφορμή για παρόμοιες δράσεις στο μέλλον. 
 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι την απολαύσατε όσο και εμείς…και όσοι δεν τα καταφέρατε ελπίζουμε για μια άλλη παρόμοια βόλτα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.